Topseal

De aanvoer, op onze topseal lijn, van het product wordt door een 14 kops multihead of door een 3 kops lineare weger geregeld. Hierdoor kan er heel nauwkeurig op gewicht worden afgevuld van 50 Multipondt/m 500 gram en kunnen er snelheden worden bereikt van 30 tot 75 eenheden per minuut.

De bakjes worden door een zogenaamde ontnester op de aanvoerband geplaatst en worden daarna onder de afvultrechters automatisch gevuld. Nadat de bakjes zijn gevuld, worden ze onder het sealstation geplaatst en dicht geseald (topseal). Tijdens het sealen kunnen de producten worden gevacumeerd en begast worden met stikstof. De bakjes kunnen  worden voorzien van een deksel, welke door een dekselaar automatisch op de bakjes wordt aangebracht.

De afgevulde producten kunnen verder worden voorzien van een etiket op de boven- en onderzijde. Deze etiketten worden aangebracht door middel van een etiketteermachine die in de lijn is opgesteld. Tevens is het ook mogelijk om een houdbaarheidstermijn en/of lotcode te printen op het bakjes door middel van een inktjetprinter.

Alle producten gaan door een metaaldetector en worden na signalering door een uitstootmechanisme verwijderd van de band. Daarna komt het product op een verzamel-draaitafel waar het product handmatig verpakt wordt in een door u gewenste verpakking. Dat kan zijn in vouwdozen (die automatisch aan de boven-en onderzijde worden dichtgeplakt met tape), fusten, displays of een van de vele andere mogelijkheden. Ook kunnen wij de vouwdozen voorzien van de benodigde gegevens zoals productienaam, THT en nog vele andere mogelijkheden. Dit doen wij door middel van een voorbedrukt etiket of met een inktjetprinter die rechtstreeks tekst op de vouwdoos aanbrengt.

De machine is vrij eenvoudig om te bouwen naar een ander formaat bakje of schaaltje. Mocht u twijfelen of dit ook mogelijk is met uw product dan willen wij graag met u meedenken of de benodigde investering daarvoor interessant kan zijn.

Wilt u meer informatie of wilt u een offerte opvragen, dan is dat mogelijk via ons contactformulier of via 0341-353006

Topseal